Mamku mám učiteľku - Ocka mám učiteľa!

15.03.2013 14:52
Blog

Autor : Slavomír Rybár, Komensky, s.r.o.

Späť na úvod

Vymysleli sme pre Vás program "Mamku mám učiteľku / Ocka mám učiteľa". Je určený všetkým mamkám - učiteľkám a ockom - učiteľom, ktorí majú doma školopovinné ratolesti. Určite sa Vám stalo, že ste pri surfovaní v knižnici naďabili na perfektný pracovný list, prezentáciu, test, písomku a čojaviemešte pre Vášho potomka. Tak ako ja, tiež mám doma dvoch školákov. Ale nastáva problém, dokument je otvorený v zborovni, kam ako všetci vieme, žiaci nesmú. Ešte to tak, niečo poťuká a bude na mňa zle :-) A zároveň by bolo dobré, ak by tie skvelé materiály mal niekde vo svojom chlieviku, aby v tom bol poriadok, aby sa k tým materiálom mohol vrátiť.

Milé kolegyne, milí kolegovia,

Vaša naša "zborovňa" sa aj bez akejkoľvek štátnej podpory neustále rozvíja, stále sa Vám snažíme zo všetkých síl pomáhať vo Vašej náročnej práci. Sme s Vami na jednej lodi a držíme Vám palce pri presadzovaní potrebných zmien.

Rôzne profesie majú aj rôzne benefity. Lekárove dieťa nečaká s ostatnými deťmi v čakárni, rušňovodičove deti majú "režijku", o deťoch poslancov, alebo nebodaj ministrov nebudem radšej ani hovoriť. Keďže nie som, a ani nikdy ministrom nebudem, s platmi učiteľov nepohnem. Ale  takú malú "protekciu" pre Vaše deti Vám ponúknuť môžem :)

Vymysleli sme pre Vás program "Mamku mám učiteľku / Ocka mám učiteľa". Je určený všetkým mamkám - učiteľkám a ockom - učiteľom, ktorí majú doma školopovinné ratolesti. V knižnici sa dnes nachádza takmer 200.000 učebných materiálov. Určite sa Vám stalo, že ste pri surfovaní v knižnici naďabili na perfektný pracovný list, prezentáciu, test, písomku a čojaviemešte pre Vášho potomka. Tak ako ja, tiež mám doma dvoch školákov. Ale nastáva problém, dokument je otvorený v zborovni, kam ako všetci vieme, žiaci nesmú. Ešte to tak, niečo poťuká a bude na mňa zle :-) A zároveň by bolo dobré, ak by tie skvelé materiály mal niekde vo svojom chlieviku, aby v tom bol poriadok, aby sa k tým materiálom mohol vrátiť...

Žiaci nechodia do zborovne, ale chodia na stránku www.bezkriedy.sk. Tam nájdu Digitálnu učebnicu - tisíce najlepších dokumentov, preverenú zábavu, poštu a hlavne NÁSTENKU, kde im ich učitelia zasielajú oznamy, učebné materiály, domáce úlohy atď. Túto nástenku dnes využívajú tisíce učiteľov, desaťtisíce detí, a túto nástenku môžete teraz využívať aj Vy.

Aký je postup? Je to úplne jednoduché. Kliknite na obrázok dole a prihláste svoje dieťa do programu. Obratom Vám pošleme prihlasovacie údaje pre Vaše dieťa na stránku www.bezkriedy.sk. (áno, sú to tie isté heslá, ktoré sme vyše 300.000 žiakom posielali na jeseň, a ktoré by mali mať nalepené niekde v zrkadielku). Tieto prihlasovacie údaje na stránku www.bezkriedy.sk napíšte na lístoček a nalepte na PC:-) A to je všetko.

V záložke učiteľ teraz nájdete nielen Vaše triedy, ale aj meno Vášho dieťaťa. Ak na neho kliknete, zobrazí sa Vám jeho nástenka. Uvidíte všetky materiály, ktoré Vášmu dieťaťu posielajú jeho učitelia. A presne rovnako môžete jeho nástenku využívať aj Vy. V knižnici naďabíte na výborný materiál, kliknete vpravo na ikonku Poslať žiakom na nástenku, ako triedu zvolíte Vaše dieťa, a príspevok je na nástenke. Máte jeho prihlasovacie údaje, tak sa ihneď ako ono prihláste a uvidíte, ako sa mu Váš príspevok zobrazí. Dôležité: ak pridáte nejaký príspevok Vášmu dieťaťu na nástenku, ostatní žiaci príspevok samozrejme neuvidia.

Nemusíte sa toho báť. My vieme, kto knižnicu využíva. Že sú to vo veľkej miere učiteľky, ktoré už sú možno nejaký ten rôčik po výške, a že si nie všetky s počítačom tykajú. Preto všetko robíme maximálne jednoducho a intuitívne. Nebojte sa toho, ihneď začnite a uvidíte, aké je to ľahké.

Mimochodom, toto mal byť náš darček pre ženy - učiteľky na MDŽ. Ibaže prišla chrípka a nestihli sme to :-) Takže aspoň takto oneskorene - všetko najlepšie všetkým ženám, ktoré učia a vychovávajú naše deti. Ďakujeme...  

Ing.Slavomír Rybár a kolektív tvorcov Virtuálnej knižnice