5 dôvodov, prečo sa učiť v Programku

28.11.2021 12:25
Galéria

Autor : Andrea Kožušková, ZŠ Nevädzová, Bratislava

Späť na úvod


Informatika je dnes jedným z najpopulárnejších predmetov na školách. Niet divu, veď počítače sa stali dôležitou súčasťou každého dňa a bez nich si už život ani nevieme predstaviť. Dostupnosť informatiky tak ľuďom otvára úplne nový svet mimo internetových prehliadačov. Veľa detí sa však v škole nedostane k vedomostiam informatiky, ktoré by chceli.

Rovnako aj veľa dospelých má problém nájsť si cestu k týmto vedomostiam počas svojho kariérneho života. Častokrát veria, že na naučenie nového oboru je už neskoro, pretože sa mu nevenujú od mladosti.

Popularita kurzov informatiky tak každým dňom stúpa a rovnako aj ich počet. Vybrať si ten správny kurz môže byť náročné a tak vám v tomto článku prinášame 5 dôvodov, prečo by ste si mali vybrať Programko.


1. Finančná dostupnosť

Programko bolo založené s dostupnosťou na pamäti. Peniaze by nikdy nemali byť prekážkou pri rozvíjaní osobných schopností, a tak sa snažíme, aby naše kurzy boli dostupné každému, kto o nich má záujem.

Práve preto ponúkame pravidelné zľavy na naše kurzy. Nezabudnite nás sledovať na Facebooku, aby ste o takýchto akciách boli vždy informovaní.





2. Vedomosti pre žiakov ZŠ aj SŠ

Programko nie je vôbec vyhradené iba pre žiakov ZŠ. Naše kurzy ponúkame aj pre študentov stredných škôl, ktorí sú pripravení osvojiť si základy sveta informatiky. Veríme, že informatika by mala byť rovnako dostupná pre každého, kto o ňu má záujem a je odhodlaný si na jej učenie nájsť čas.



3. Časová dostupnosť

Naši lektori sú vám k dispozícii kedykoľvek aj mimo lekcií. Ak by ste narazili na akýkoľvek problém, neváhajte kontaktovať svojho lektora a on vám určite rád pomôže. Našich lektorov môžete kontaktovať vo výukových kanáloch v aplikácií Discord.


4. Vlastné materiály a osnovy

Na výuku požívame materiály a osnovy, ktoré sme sami navrhli. Týmto spôsobom sa uisťujeme, že učivo je žiakom predstavené postupne a dostupným spôsobom. Keďže osnovy sú tvorené nami, vieme ich jednoducho prispôsobiť žiakom, ktorí by potrebovali na učivo viacej času.




Naše materiály sú tiež ľahko dostupné všetkým žiakom kedykoľvek ich potrebujú. Ak ste premeškali hodinu alebo si iba potrebujete pripomenúť dôležité časti učiva, tieto materiály vám budú ľahko dostupné v informačných kanáloch každého kurzu.




5. Študenti študentom

Informatika nie je vždy jednoduchá. Veľa ľudí sa túto pravdu naučí tým horším spôsobom. Prekážky však nie sú niečo, čo v Programku považujeme za problém. Veríme, že každý omyl možno využiť k dobrému a niečo sa z neho naučiť. Programko je založené a vedené mladými študentmi, ktorí majú na pamäti svoje prvotné skúsenosti s programovaním. Pamätajú si na prekážky, na ktoré na začiatku svojho štúdia narazili. Preto si v Programku dávame za cieľ našim študentom pomôcť tieto prekážky prekonať a uistiť sa, že nebudú pre nikoho dôvodom s informatikou skončiť.


Kurzy pre žiakov stredných škôl: www.programko.sk

Kurzy pre žiakov stredných škôl: www.ecademy.sk